събота, 1 февруари 2014 г.

Листа на "Синьо единство" за евроизборите

Надежда Нейнски
1. Надежда Нейнски
На 51 години, родена в София. Магистър по филология от СУ „Св. Климент Охридски". Дипломиран експерт по водене на преговори и постигане на устойчиви споразумения от Правителствено училище "Джон Кенеди" на Харвардския университет. Говорител на правителството и шеф на пресцентъра на Министерския съвет между 1991 и 1993 г. Зам.-председател на СДС от 1994 до 1997 г. Министър на външните работи в правителството на Иван Костов в периода 1997 - 2001 г. Народен представител в 37-то, 38-то, 39-то и 40-тото Народно събрание. Заместник-председател на Народното събрание в периода 2008-2009 г. Председател на СДС в периода между 2002 и 2005 г. От 2009 г. е член на Европейския парламент от листата на "Синята коалиция". Владее английски и испански езици.

2. Бойко Станкушев
На 59 години, роден в Плевен. Магистър по „Философия" и „Социология" от СУ „Св. Климент Охридски". От 1979 г. работи в БНТ като репортер, редактор и отговорен редактор. От 1990 до 1992 г. е водещ на „Панорама" и програмен директор на Първа и Втора програма на БНТ. Член на СДС от декември 1989 г. Съучредител на независимата журналистическа организация „Форум Свободно слово". Основател и пръв председател на ТВ синдикат „Подкрепа" в БНТ през 1989 г. Председател на Националната организация на кабелните оператори в няколко поредни мандата. Съучредител на Атлантическия клуб в България. Владее английски и руски езици.

3. Ергин Емин
На 50 години, роден е в Кубрат. Магистър по „История" от НБУ. Магистър инженер-технолог на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост. Специализирал „Административно управление" в Италия. Главен секретар на Разградска област и общински съветник на ОДС в Общинския съвет в Разград от 1999 до 2003. Инженер-технолог в „Антибиотик" АД-Разград. Изпълнителен директор на Държавен фонд „Тютюн" в периода 2000-2001 г. Заместник-председател на СДС от 2002 до 2005 г. Изпълнителен директор на Асоциация на българските градове и региони. Председател на УС на Института за местно и регионално развитие. Учредител на Национален гаранционен фонд „Солидарност". Владее английски и турски езици.

4. Моньо Христов
На 57 години, роден в Стара Загора. Дипломиран зооинжeнер в Тракийския университет в Стара Загора и магистър по икономика от ПУ „Паисий Хилендарски". Народен представител в 37-то, 38-то и 39-то НС. Бивш председател на Фондация „Бесарабски българи". Областен председател на БЗНС в периода 1991 - 1996 г. Секретар по идеологическите въпроси на БЗНС-НС между 1996 и 2004-а. Зам.-председател на "Обединени земеделци" от 2008 до 2013-а. Председател на Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи". Владее немски и руски езици.

5. Маргарита Бойчева
На 36 години, родена в София. Магистър по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски". Специализира работа с медиите и публично представяне в MDR, ARD Германия. Редактор във вестниците „Демокрация днес" и „Дневник". Автор и сценарист на предаванията: „Кръгове" - предаване за култура на БНТ; на предаването „Палитра" по ББТ; на предаването „Библиотеката" по БНТ; репортер и водещ в сутрешния блок на Нова телевизия. Съветник за дейността на европейския депутат Надежда Нейнски в България. Зам.-председател на "Синьо единство". Владее немски и английски езици.

6. Мирослав Стефанов
На 54 години, роден в Стара Загора. Магистър по ветеринарна медицина на Тракийския университет. Доктор на науките по морфология и доктор на науките по физиология. Бивш преподавател в Университета Комплутенсе, Мадрид. Професор-изследовател в Държавния университет на Сеул, Южна Корея. Автор на множество научни трудове, учебници, учебни програми, монографии, научно-популярни статии, рецензии, научни и образователни проекти. В момента работи като преподавател в Тракийския университет. Областен председател на "Синьо единство" в Стара Загора. Общински съветник от СДС в Стара Загора в периода 2003-2007 г., областен секретар на СДС от 2002 до 2005 г. Владее английски и испански езици.

7. Костадин Шанков
На 29 години, роден в Пловдив. Магистър по ветеринарна медицина в Тракийския университет. Има научни публикации в областта на рехабилитацията и хирургията на дребни животни и ветеринарномедицинската диетология. Занимава се с частен бизнес. Председател на Управителните съвети на Българската университетска киноложка организация, Пловдивско киноложко дружество. Бивш председател на СДС в район Север в Пловдив, бивш зам.-председател на Градския съвет на СДС Пловдив и бивш председател на Младежката организация на СДС Пловдив Област. Зам.-председател на "Синьо единство. Владее английски, немски, руски и сърбохърватски езици.

8. Айрин Алик
На 30 години, родена в Русе. Завършила „Политически науки на френски език" в НБУ. Експерт проекти и програми на Европейския съюз в Асоциацията на българските градове и региони. Организатор и участник в конференции и семинари на тема младежки политики, интеграция на малцинствата и регионално развитие и местно самоуправление. Кандидат за евродепутат през 2009 г. в листата на "Синята коалиция". Владее английски, френски и руски езици.

9. Николай Драгомиров
На 38 г., роден в Перник. Магистър по „Електроника" на Техническия университет в София и магистър по „Публична администрация" в „Европейски политехнически университет" - Перник. Общински съветник в Перник. Председател на синдикална организация „Съюз на енергетиците в България". Занимава се с частен бизнес. Общински председател на "Синьо единство" в Перник. Владее английски език.

10. Калина Прокопиева
На 42 години, родена в Горна Оряховица. Магистър по „Финанси" от Стопанската академия „Д. А. Ценов" - Свищов. Икономист в МБАЛ „Св. Ив. Рилски" в Горна Оряховица. Следдипломна квалификация „Треньор по йога" в НСА. Инструктор по йога. Член на Управителния съвет на Спортен клуб „Пракрити" - Велико Търново. Председател на Контролния съвет на ТПК "Прогрес" - Горна Оряховица. Председател на "Синьо единство" в Горна Оряховица. Владее английски език.

11. Атанас Чепъков
На 28 г., роден в Бургас. Магистър по математика на Американския университет в Бремен, Германия. Професионални интереси в областта на новите тенденции в енергетиката. Занимава се с частен бизнес - семейна фирма, специализирана в осигуряване на автономно захранване на обекти. Общински председател на "Синьо единство" в Бургас. Владее английски и немски езици.

12. Живко Иванов
На 24 г., роден в Стара Загора. Бакалавър по „Политология" на СУ „Св. Климент Охридски". Магистър в специалност „Управление на проекти по фондове и програми на ЕС" в НБУ. Стажант в Дипломатически институт към Министерство на външните работи и в СДС. Сътрудник във Фондация „Конрад Аденауер". Административен организатор в няколко частни фирми. Член на Контролния съвет на "Синьо единство". Владее английски и френски езици.

13. Васил Папазов
На 34 г., роден в Габрово. Бакалавър по „Стопанско управление" на Техническия университет в Габрово. Млaдши експерт „Образование, култура, етнически и интеграционни въпроси" в Областна администрация - Габрово (2010-2014). Дългогодишно професионално развитие, опит и експертиза в неправителствения сектор. Владее английски език.

14. Сюлейман Ени
На 31 г., роден в Кубрат. Бакалавър по „Бизнес администрация" в Европейски колеж по икономика и управление. Дългогодишен офис мениджър в една от най-големите куриерски фирми в страната. Владее английски и турски езици.

15. Любомир Стефанов
На 36 г., роден в Шумен. Доктор по политология на СУ „Св. Климент Охридски", магистър по „Политически науки" от Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария. Главен асистент в департамент по Политически науки на НБУ. Професионални интереси в областта на политическа комуникация и маркетинг, стратегическо планиране и анализ. Зам.-председател на "Синьо единство". Владее английски, холандски, немски и руски езици.

16. Бранимир Фиданов
На 25 г., роден в Разград. Магистър „Медийна композиция" в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров", бакалавър „Медийни технологии - компютърно музициране" в НБУ. Композитор, автор и тонрежисьор на филмови, театрални, рекламни и музикални проекти. Владее английски и турски езици.

17. Емил Йорданов
На 34 г., роден в София. Магистър по „Икономика на масмедиите" в УНСС. Журналист с богата практика и опит в частния радиоефир. Новинар и редактор в Радио „Витоша". Член на СДС от 1997 г. Кандидат за общински съветник на СДС през 2003 г. в София, зам.-председател на СДС „Люлин" (2004- 2012), зам.-председател на МСДС - 2010- 2012 г. Учредител и зам.-председател на "Синьо единство". Владее английски език.

Източник news.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар