събота, 1 февруари 2014 г.

Листа на "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" за Евровота

1. Николай Бареков
Николай БарековРоден на 16 октомври 1972 година в град Баня, Карловско. Завършва „Българска филология", специализира „телевизионна журналистика". Седем години е лице на сутрешния блок на bTV (2003-2010). През 2010 година става директор на „Новини и актуални предавания" в TV7, както и водещ на рубриката „Гореща точка" в сутрешния блок на медията. По-късно става и Изпълнителен директор на трите телевизии TV7, News7 и Super7. На 25 януари 2014 година учредява партия "България без цензура". Семеен.

2. Ангел Джамбазки
Роден е на 21 март 1979 година в София. Възпитаник е на СУ „Св. Климент Охридски", завършва семестриално специалност „Право" в Юридическия факултет. Зам.-председател на ВМРО. Понастоящем общински съветник в Столичния общински съвет, Председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на Постоянните комисии по нормативна уредба и общинска собственост. Владее английски, немски и руски език.

3. Рада Коджабашева
Родена е през 1972 г. Завършва финанси в УНСС през 1994 г. През 2002-2005 г. специализира и международни икономически отношения в УНСС. Кариерата й започва в банковия сектор. Освен с финанси се занимава и със строителство и търговия. Зам.-председател на "България без цензура".

4. Румен Йончев
Роден на 12 юни 1971 г. в Пловдив. Завършил е Международни икономически отношения, работил е като експерт в Народното събрание, бил е зам.-директор на Държавен фонд „Земеделие" и на агенция САПАРД до 2001 г. Консултант е на няколко чуждестранни фирми, инвестиращи в земеделския сектор. Занимава се с политика от 1992 г. Депутат в 42-ро Народно събрание. Председател на Земеделския народен съюз. Владее английски,френски и руски. Семеен.

5. Ивелина Йосифова
Родена е в Габрово. Бивш шеф на Общинска банка за Северна България. Общински лидер на ББЦ в Габрово.

6. Даниела Колева
Родена е на 11 март 1977 г. в град Бяла. Завършва висше образование "Персонифицирана аудио-визуална журналистика" в Нов български университет през 1999 г. През 2001 г. завършва магистърска програма "Управление на масовите комуникации" отново в НБУ. През декември 2013 г. Даниела Колева става един от основателите на платформата "Евромайки" заедно към Гражданско сдружение "България без цензура". Зам.-председател на "Евромайки". Владее английски, френски, италиански и руски език. Семейна.

7. Доц. Христо Бозов
Роден на 3 септември 1960 г. в Смолян. През 1986 г. завършва Медицинския университет във Варна и се дипломира като лекар. По-късно придобива специалност анестезиология, реанимация и интензивно лечение. От 2008-ма година до 2013 г. зам.-кмет на Община Варна с области на отговорност здравеопазване, социални дейности, превенции и туризъм. Временно е кмет на Варна. Председател на общинското ръководство на ББЦ във Варна. Владее английски и в различна степен немски и руски език. Семеен.

8. Хайк Гарабедян
Роден е в гр. Пловдив. Бакалавър по икономика и Бакалавър по международни отношения. Магистратура - бизнес администрация, МBA от City University of Seattle - София кампус. Работи в Чикаго до 2008 г., в сферата на финансите (три години в дъщерна фирма на FIAT), след което се връща в България и работи по специалността. Председател на общинското ръководство на ББЦ в Пловдив.

9. Десислава Тодорова
Областен председател на ББЦ във Видин.

10. Ирина Добруджалиева
От женската формация "Евромайки".

11. Мая Методиева
От женската организация е "Евромайки".

12. Проф. Мирослава Кортенска
Преподавател по История и теория на драмата и театъра. Културолог, медиен експерт, театрален критик и публицист. Автор е на книгите : "Културен вертикал"/1998г./, посветена на процесите и лидерите в българската култура в края на ХХ век, "Културен компас. Посока: Балканите- Европа" /2006 г./ и на изследването: "Културната мисия на кръга "Мисъл"/2008 г./. Автор е и на документалните филми: "Отместеното поколение" БНТ,1998г. и "Възстановителна репетиция" филм-портрет за режисьора Любен Гройс, БНТ, 2004 г. Член на Националния съвет на регионите на ББЦ.

13. Тезджан Наимова
Родена на 1 май 1987 г. в Първомай. Българска състезателка по лека атлетика в дисциплината спринт. Шампионка на 60 метра от Европейското първенство по лека атлетика в зала в Гьотеборг през 2013. Член на Националния съвет на регионите на ББЦ.

14. Калина Крумова
Родена е на 7 януари 1985 година в град Бургас. Завършва висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Икономика на социално-културната сфера", а после следва там и магистратура „Журналистика и масмедии". На парламентарните избори през 2009 година е мажоритарен кандидат в 25 МИР-София от листата на ПП Атака. След избирането ѝ тя става най-младият депутат в 41-то Народно събрание. В 41-то Народно събрание е член на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове. Освен това е и заместник-ръководител на Постоянната делегация в Парламентарната асамблея на франкофонията. Калина е един основателите на женската организация към ПП "България без цензура" - "Евромайки". Председател е на женската организация.

15. Ангел Славчев
Роден е на 04 февруари 1982 г. в гр. София. Бакалавърската си степен завършва в Датския колеж, а в момента е магистър в специалност „Бизнесикономика" към Факултета по икономически и социални науки в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски". Политическата му активност започва през 2009 година, когато става част от партия „Българската левица". Остава в нея до началото на 2012г., когато решава да я напусне по лични съображения. От този момент нататък обществената му активност остава необвързана с политическите партии до януари 2014 г. Ангел Славчев е един от съидейниците за създаването на политическа партия „България без цензура". На първия Национален учредителен конгрес на партията, на 25.01.2014г., е избран за неин заместник-председател. Семеен.

16. Росен Петров
Роден е на 24 юли 1970 година в София. Завършил е НГДЕК "Константин-Кирил Философ" и Академията на МВР със специалности „Право" и „Сигурност и борба с престъпността". Работил е около година в Криминална полиция на Столичната дирекция на МВР , като оперативен работник на длъжност - разузнавач първа степен. Заедно с Любен Дилов-син и Слави Трифонов е един от основателите на Движение „Гергьовден" и член на неговото ръководство. През 2005 г. напуска организацията поради несъгласие с политиката на движението. На 9 февруари 2014 година Росен Петров прочита на живо в предаването "Нека говорят с ... Росен Петров" по бТВ декларация от негово име, че започва политическата му кариера в Политическа партия "България без цензура". Сега е зам.-председател на ББЦ.

17. Красимир Каракачанов
Роден е през 1965 г. в Русе. През 1990 г. Каракачанов завършва Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "История". Депутат в 38-ото народно събрание с листата на ОДС. През този период е член на Комисията по национална сигурност. Преди парламентарни избори "2001" напуска коалицията ОДС. Председател е на ВМРО. Неговото ВМРО - Българско национално движение, заедно с движение "Гергьовден" участва на изборите, но не успява да влезе в парламента. През пролетта на 2005 г. ВМРО влиза в предизборна коалиция, наречена Български народен съюз (БНС), заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски, която влиза в парламента с 13 депутати, между които и Красимир Каракачанов. По повод президентските избори в България през 2011 година, през юли 2011 организационният съвет на ВМРО - БНД го издига за кандидат-президент. Ползва немски език. Семеен.

Източник news.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар