понеделник, 20 април 2015 г.

Борисов с ръст на рейтинга, следва Павлова
Ръст от 33,4% отбелязва личният рейтинг на премиера Бойко Борисов, като се покачва леко, но устойчиво след повторното влизане във властта. Това сочат данните на "Алфа Рисърч" от регулярното тримесечно проучване на социално-политическите нагласи на агенция "Алфа Рисърч", пише actualno.com, което е проведено в периода 7 – 15 април 2015г. сред представителна извадка от 1020 пълнолетни граждани от цялата страна.


Класацията на най-успешните министри се води от Лиляна Павлова с 26.3%. Тя е следвана от здравния министър Петър Москов (24.3%).

След Москов, с близки позиции в съотношението „позитивни-негативни оценки”, се нарежда вицепремиерът Томислав Дончев (15.3%), който губи част от подкрепата си, и Ивайло Калфин, чийто рейтинг се покачва (19.7%).

Ръст в личния индекс отбелязва и новият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, а сериозен спад – финансовият Владислав Горанов. Последният заедно с икономическия Божидар Лукарски и образователния Тодор Танев получават най-ниска обществена подкрепа.
Като най-успешни политики на правителството се оценяват инфраструктурната (38%), културната (29%), външната (25%), а като най-неуспешни – политиката по доходите (9%), следвана от икономическата, социалната и образователната (по 17%).


0 коментара:

Публикуване на коментар