четвъртък, 27 декември 2012 г.

Експертен кабинет ще управлява България след изборите, обяви Лютви Местан
След предстоящите парламентарни избори България ще се управлява от експертен кабинет и ДПС ще положи всички усилия, за да участва в това управление. Това заяви заместник- председателят на движението Лютви Местан по време на възпоменателен митинг за жертвите от възродителния процес в село Могиляне, община Кирково, цитиран от БНР.


Местан посочи, че основната политическа задача на ДПС през следващата година е намирането на алтернатива на ГЕРБ и участието в ново управление на страната. През последните четири години основните демократични достижения на страната са дискредитирани и за това е необходим нов формат за участие във властта, управление с нова философия, което да върне България в руслото на демократичното европейско развитие, каза Местан.

В същото време ГЕРБ обвини ДПС че използва възпоменателните митинги за жертвите от възродителния процес за провеждане на предизборна агитация. По време на митинга в село Могиляне група на ГЕРБ, водена от народния представител Цвета Караянчева положиха цветя пред паметника на жертвите. "Този ден е за памет пред загиналите и за това, че събитията от Възродителния процес никога няма да се повторят, а не за водене на агитация", каза Цвета Караянчева.

Лютви Местан отговори, че освен отдаване на почит е необходимо и провеждането на активна политика за защита правата и свободите на гражданите на България и затова към присъстващите са отправени политически послания.

dnevnik.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар