неделя, 31 март 2013 г.

"Горда България" предлага проф. Боян Дуранкев за премиер

"Свободен народ", ГОРД, Обединен блок на труда "Български лейбъристи", Съюзът на патриотичните сили "Защита" и Християнсоциален съюз
Още една коалиция ще участва в предизборната надпревара - "Горда България", в която влизат политическите формации "Свободен народ", учредена от близки до Алексей Петров, ГОРД на евродепутата и отцепник от "Атака" Слави Бинев, Обединен блок на труда "Български лейбъристи" на синдикалиста Кръстьо Петков, Съюзът на патриотичните сили "Защита" и Християнсоциален съюз, към който се присъединиха отцепниците от "Атака" Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Пълният формат на предизборния съюз беше обявен на пресконференция днес, предаде БТА.


Преди ден НДСВ и партията на Касим Дал "Свобода и достойнство" регистрираха в Централната избирателна комиися (ЦИК)) първата предизборна коалиция за парламентарния вот на 12 май, пише dnevnik.bg.

Коалицията предлага за бъдещ премиер професорът от УНСС Боян Дуранкев. Той препоръча до 10 дни изготвяне на стратегия за устойчиво развитие за близките години, както и очертаване на тактически план за следващите четири години, промени в конституцията и одит на държавната собственост, предаде БТА.

Дуранкев приел поканата на група независими студенти да събере екип и да представи политически и икономически план за развитието на България.

Антон Димитров от форума "Промяна" заяви, че не го притеснява фактът, че ГОРД е партия на Слави Бинев, а изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), който също влиза в съюза, е Алексей Петров. Димитров допълни, че не е информиран за интервю на съпредседателя на "Свободен народ" Радослав Пашов, в което се твърди, че изпълнителният директор на ССИ Алексей Петров ще се включи като експерт в партията.

"Всеки ден на палатките трябваше да доказваме, че сме готови да променим политическия модел, който властва у нас. Бяха прокарани закони в полза на монопола, а малкият бизнес беше унищожен", каза Димитров, цитиран от БТА.


0 коментара:

Публикуване на коментар