четвъртък, 15 януари 2015 г.

"Продължаваме напред", обявиха от парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ)

"Продължаваме напред", обявиха от парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ) на трибунка в парламента, въпреки че стана ясно, че партията на Бареков "България без цензура" вече не е част от коалиционното споразумение на БДЦ.

На 13 януари е било подписано политическо споразумениеза учредяването на Политически съюз от партии - "Български Демократичен Център". Учредителите са част от партиите, явили се в подобен съюз на изборите от 5 октомври - Политическа партия "Лидер", Земеделски Народен Съюз, Български Демократичен съюз - Радикали, Съюзът на Свободните Демократи и Движение "Гергьовден". Така в споразумението липсва партията на Бареков.


Партията „България без цензура" очевидно има сериозни вътрешни проблеми. В кратък срок тя беше напусната от свои знакови лица и заместник-председатели. Не е наша работа да коментираме тези проблеми и за това - докато те не се решат - Български Демократичен Център престава да има каквото и да е било отношение към всяко нещо, казано от лидера на ББЦ, коментира говорителят на БДЦ Любен Дилов - син.

"Не очакваме от г-н Бареков нищо друго, освен да продължава все така сериозно да изпълнява ангажиментите си към общите ни избиратели като български народен представител в Европейския парламент", каза още Дилов.

Народният представител от БДЦ Румен Йончев успокои, че съюзът продължава да съществува и отсече, че в парламентарната група нищо не се случва, а обединени, партиите говорят вече за предстоящите местни и дори президентски избори.

"БДЦ си е на мястото, здрав е, в добра кондиция е", увери още депутатът и добави, че парламентарната група е стартирала с 14 народни представители, в момента е с толкова и ще продължи да бъде с толкова:

"Партиите в новия политически съюз стоят плътно зад ПГ Български демократичен център и 14-те народни представители. Политическият съюз носи политическата отговорност за работата на нашите народни представители",

"Прекрасни са ни отношенията с Николай Бареков", заяви Любен Дилов - син, който от преди нова година е говорител на коалицията.


0 коментара:

Публикуване на коментар