четвъртък, 8 декември 2016 г.

Плевнелиев съставя служебен кабинет сред администрацията си

Третият служебен кабинет, който президентът Росен Плевнелиев се очаква да назначи, ще бъде съставен основно от администрацията на "Дондуков" 2.Това съобщи "Труд", като се позова на свои източници.

Като фаворит за служебен министър-председател (който най-вероятно ще бъде на тази позиция само в дните до встъпването в длъжност на Румен Радев) се очертава настоящият главен секретар на "Дондуков" 2 Росен Кожухаров.


Висши постове в служебното правителство се очаква да заемат и Анна-Мари Виламовска, секретар по здравеопазване и иновации и Румяна Коларова, секретар по образование, наука и гражданско общество.

Другите секретари на Плевнелиев са Деница Желева - по външна политика, Наталия Киселова, по правни въпроси, Ася Чолашка, по социални политики, младежта и спорта, Атанас Самандов - по отбрана и сигурност, Милен Любенов, по вътрешна политика и Мария Иванова, прессекретар.

Плевнелиев разполага и с осем съветници: Евгени Ангелов - по икономика и иновации, Диляна Андреева, ръководител на звено Програма на президента, бригаден генерал Данчо Дяков - по военна сигурност, Невин Фети - по правни въпроси, Пламен Конов - по правни въпроси, Йорданка Чобанова - по европейски въпроси, Ирина Николова-Гъркова - по култура, духовно развитие и национална идентичност, Григор Антонов - по култура.

Припомняме, че ГЕРБ и БСП вече върнаха мандата за съставяне на правителство в рамките на 43-ия парламент.

Очаква се третият мандат да бъде връчен на реформаторите, които вече стартираха разговори за намиране на мнозинство за сформиране на правителство.

Сред спряганите за служебен премиер бяха дългогодишният ни посланик на България в Съединените щати Елена Поптодорова и Илияна Цанова.


0 коментара:

Публикуване на коментар