вторник, 12 февруари 2013 г.

Правителството прехвърля отговорност, скочи ДПС

председателят на ДПС Лютви Местан
Пулсът на социалните протести отчита само едно – тоталното обедняване на българските граждани и високата безработица, като най-болезнените проявления на проваленото управление на ГЕРБ.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след днешното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС, предаде БТА.


Опитите на кабинета да прехвърли отговорността за социалното недоволство върху предишни управления ще се провалят, защото това правителство носи основната отговорност за това, че превърна българските граждани в жертва на монополите, каза Местан.

Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на този сектор на предоставяне на енергийни услуги, заяви Лютви Местан.

По думите му изходът е в либерализация на пазара на доставка на енергийни услуги и повишаване на ефективността на регулацията, но най-вече в друго правителство, което няма да подкрепя монополите, ще давапът на малкия и среден бизнес, ще намали безработицата и ще повиши доходите на хората.

Доколкото познавам манталитета на тази власт, в зависимост от развитието на протестните действия, ще пожертват цялата ДКЕВР, защото това е познатият трик да прехвърлят отговорността за собственото си некадърно управление върху някакъв орган, сякаш той е паднал от небето и не е избран точно от това мнозинство, каза Местан.

Бихме подкрепили, дори инициирали законодателни промени за подобряване на регулацията, но няма да подкрепим опитите на кабинета да скрие отговорността си за държавния регулатор, отбеляза той и допълни, че регулаторът изпълнява пряко политическата воля на кабинета.

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров информира, че ПГ на ДПС подкрепя предложението за временна анкетна комисия във връзка със скандалите за разкрития на съпричастност на премиера към службите. ПГ на ДПС ще изработи позицията си по кандидатурата за конституционен съдия, след като номинираният Гроздан Илиев бъде изслушан в правна комисия.

От ДПС съобщиха и че предлагат Иво Иванов, одитор в Сметната палата, за заместник-председател на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.


0 коментара:

Публикуване на коментар