събота, 27 юли 2013 г.

Той укори Реформаторския блок, че е механично сглобен

При едни предсрочни избори ГЕРБ ще поеме управлението с помощта на партиите от Реформаторския блок
При едни предсрочни избори ГЕРБ ще поеме управлението с помощта на партиите от Реформаторския блок, прогнозира президентът Петър Стоянов (1997 г. – 2002 г.).



"Истината е, за съжаление, че интересите в момента на БСП и Сергей Станишев съвпадат с интересите на една автентична десница, която има нужда от по-дълъг период, за да може да се структурира и в едни по-късни избори, евентуално през май, да заяви своето присъствие, пише dnes.bg.

Ако изборите са още утре, ситуацията е повече от ясна - България най-вероятно ще бъде управлявана от ГЕРБ заедно с тъй наречения Реформаторски блок, т.е. с партиите на господин Костов, на госпожа Меглена Кунева и евентуално Надежда Михайлова.

И тази ситуация изглежда съвсем диалогична, защото днешните протести са абсолютното алиби на Реформаторския блок да каже защо ще управлява с Бойко Борисов? Защото хората месец и половина протестираха срещу БСП и ДПС, искайки да ги отстранят от властта", коментира Петър Стоянов пред БНР.

По думите му реформаторите всеки ден са по телевизията, по интернет и искат да внушат, че те са политическата сила, която е двигател на протеста.

"Но аз не мисля така. Всъщност Реформаторският блок се състои от механически сглобени партии, при които при по-внимателен прочит ще се види само едно – желанието им, събирайки се заедно, да достигнат 4-процентовата бариера и да осигурят на своето политическо лидерство присъствие в парламента, а точно това не събужда ентусиазъм в десния електорат", твърди Стоянов.

По думите му в България сега няма политици, които могат да оглавят нестихващите протести, настоя обаче да се запази стабилността на президентската институция.

"Защото така перспективата пред България, стабилността на България днес в много голяма степен зависи от стабилността на президентската институция. И аз от сърце пожелавам на Росен Плевнелиев да се справи с тази задача. Аз съм от много малко хора, който е бил в подобно на неговото положение, знам колко е тежко да се действа в такава критична ситуация", допълни президентът.


0 коментара:

Публикуване на коментар