събота, 5 януари 2013 г.

Лидерът на левицата Сергей Станишев
Без особен оптимизъм и празничен дух в изказванията премина тегленето на късмети от традиционната новогодишна баница на БСП.


Лидерът на левицата Сергей Станишев се съсредоточи в критики срещу управляващите, предстоящите парламентарни избори и референдум за бъдещето на ядрената енергетика у нас.

В този дух беше и късметът, който се падна на председателя на БСП от баницата - “Точка на катастрофата ГЕРБ“. Предстои да видим дали този ще се сбъдне, защото миналата година му се падна “Ще станеш ръководен фактор, направо главен редактор“.

През 2012 година обаче така и не видяхме Станишев в медийното поприще, може би поради собственото му нежелание, защото още тогава той изрази готовност да преотстъпи късмета си.

“Времената са трудни за всеки един българин“, заяви червеният лидер. По негови думи за вече изминалите 23 години преход е имало много разочарования и едно безусловно постижение – свободата и правото на свободен избор. Според Станишев обаче през последните години има регрес в това отношение и се наблюдава безпрецедентен политически и корпоративен натиск върху свободата на словото.

По думите на червения лидер предстоящата 2013 година ще бъде интересна най-вече заради референдума на 27 януари и парламентарните избори през лятото.

Станишев за пореден път обвини управляващите в “дребни шмекерии и трикове“ по отношения на допитването на ядрената енергетика.

Левицата инициира свикването му след решението на правителството да спре строителството на АЕЦ “Белене“. Въпросът, който първоначално беше “Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждането на нова мощност на площадка „Белене“, беше редактиран от управляващите и от него отпадна уточнението за площадката.

Станишев призова българите да излязат да гласуват независимо дали вотът им ще бъде “да“ или “не“.

“Хората имат шанс да определят бъдещето на българската ядрена енергетика“, мотивира се лидерът на БСП.

Той определи изборите като второто най-важно събитие за 2013 година. Станишев върна лентата назад и обясни, че правителството на ГЕРБ се е ползвало с невероятна подкрепа сред избирателите, но сега нещата не стоят така.

“Преди три години нещата изглеждаха различно. Много хора действително и искрено им повярваха. Няма правителство, което да е имало такъв картбланш“, заяви Станишев.

По негови думи обаче нещата са се променили, след като управлението на ГЕРБ се е оказало пълно отрицание на обещанията им. Станишев обърна внимание на доходите на българите, безработицата и справедливостта.

“Законите важат за всички без управляващите“, обобщи той.

dnevnik.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар