неделя, 27 януари 2013 г.

Няма постъпили сигнали за нарушения по време на изборите до момента

Всички избирателни секции работят
Всички избирателни секции в страната за референдума вече са открити и работят, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов пред БТА.

Троянов каза още, че референдумът в страната протича нормално до този момент, няма постъпили сигнали за нарушения. Отворени са всичките 11 687 секции. Вече гласуват и сънародниците ни в някои от посолствата ни в чужбина.


По-рано днес от Комисията обясниха, че заради лошите метеорологични условия и натрупалия сняг някои секции в страната не са успели да отворят врати в 6.00 часа.

В Централната избирателна комисия са получени сигнали за проблеми в шест секции в област Айтос, в село Денница, Ямболско, в Долни Чифлик и село Дрипчево, Хасковско. Обилен снеговалеж бе блокирал работата на изборната секция и във велинградското село Бозева.

От ЦИК обясниха, че пътищата са разчиствани от рано сутринта от снегорини, за да може да се стигне до секциите.

Без проблеми и навреме са отворили всички избирателни секции в София по данни на Районните избирателни комисии, които са три за София град и една за София област. Избирателните секции за 23-ти избирателен район в столицата са общо 561, за 24-ти - 478 и за 25-ти - 471. На територията на София област работят общо 425. Засега от никоя от тях няма постъпили жалби и сигнали за нередности.

В Столичната община право на глас имат 1 142 541 души.

Гласуването на националния референдум започна в 6.00 часа тази сутрин и ще продължи до 19.00 часа. Имащите право на глас, решили да участват в референдума, ще трябва да отговорят с "Да" или "Не" на въпроса "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала".

dnes.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар