сряда, 6 февруари 2013 г.

България на гражданите иска да се изясни дали Борисов е бил вербуван

Meglena Kuneva
ГЕРБ и БСП са започнали с предизборното замерване с досиета, за да подменят дневния ред на обществото. Така секретарят на „България на гражданите“ Калин Томов коментира скандала „Буда“.


Йонко Грозев допълни, че за България е характерно преливането между МВР и престъпния свят и определи този процес като пълна липса на върховенство на закона.

Досието да бъде извадено, да е ясно дали е бил или не вербуван премиерът, да се изясни активната бърза кариера на служителят на ДАНС, вербувал или не г-н Борисов, за да е ясно на обществото какви са мотивите на неговите политически лидери да правят едно или друго, допълни още секретарят Грозев, като подчерта, че трябва да бъде изслушан вербуващият офицер, защото е важен въпрос дали министър-председателят на страната е бил вербуван или не.

Даниел Вълчев допълни, че в България който упражнява власт, не носи отговорност и даде за пример коалицията „Марковска“. ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепиха тази кандидатура, но когато се получи силен обществен натиск, нито един от тези политически лидери не пое отговорност, каза Вълчев.

По думите му ключов въпрос остава постоянно нарастващата бедност в страната. Трудно се прави демокрация в едно постоянно обедняващо общество, а продължаващата и задълбочаващата се бедност са заплаха на демокрацията, обобщи Даниел Вълчев.

dnes.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар