четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Кога виновните за атентата ще бъдат изправени пред правосъдието?

Кога виновните за атентата ще бъдат изправени пред правосъдието?
Политическите лидери не поеха отговорност за липсата на сигурност в страната, заяви Меглена Кунева по повод посочването от страна на вътрешния министър Цветан Цветанов на Хизбула като извършител на атентата на летището в Бургас.


"За нас най-важният въпрос е как се гарантира сигурността в страната. Начинът да се сочат виновни, без да са изправени пред правосъдието, се прехвърля на международна почва. Липсват ни изказванията на политическите лидери, които са били на заседанието и като членове на КСНС носят отговорност за решението. За българските граждани е важно да знаят дали и кога виновните за атентата ще бъдат изправени пред правосъдието? Ето причината ЕС да е толкова непримирим към нашата организирана престъпност. Защото тя е инфраструктурата на тероризма", каза още Кунева и подчерта:

"След като се случва именно в България този атентат и като имаме предвид състоянието на организираната престъпност, настояваме за повече сигурност."
Кунева отбеляза, че върховният представител за външна политика на ЕС Катрин Ащън се въздържа да подкрепи българската оценка. Това силно ни тревожи“, смята лидерът на "Движение България на гражданите“.

Вчера Катрин Ащън поздрави българските власти за разследването на атентата в Бургас. Според нея обаче резултатите трябва да бъдат обмислени.


0 коментара:

Публикуване на коментар