неделя, 27 април 2014 г.

Полицията е задържала извършителя

Пред Централата на ГЕРБ е бил нападнат и бит без причина член на МГЕРБ
Пред Централата на ГЕРБ вчера е бил нападнат и бит без причина член на МГЕРБ. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в „Пирогов”, съобщават от партията.


ПП ГЕРБ категорично осъжда инцидента. "Тревожно е, че потърпевшият е бил проследен на излизане от главния вход на Централата на партията и нападнат в гръб, без да е осъществен какъвто и да било вербален контакт с него от страна на нападателя. Поради това считаме, че инцидентът е предварително подготвен и зад него стоят единствено политически мотиви", се казва в декларацията на партията.

ГЕРБ настоява МВР незабавно да разследва инцидента и да разкрие кои са поръчителите на нападението, както и мотивите за извършването му. От партията изказват благодарност към служителите от 4 РПУ в София, които незабавно са задържали извършителя на нападението.

"За нас окървавяването на предизборната кампания е не само атака срещу ГЕРБ, но и пореден опит българските граждани да бъдат отвратени от политическия процес и по този начин да бъде намалена още повече избирателната активност в деня на вота", се посочва още в позицията на партията.

ГЕРБ призовава всички участници в европейските избори да се разграничат от днешния инцидент и да осъдят подобни действия.

"От ГЕРБ категорично заявяваме, че въпреки днешния криминален акт и всички подобни политически провокации, ще продължим да водим позитивна предизборна кампания", се казва още в декларацията.


0 коментара:

Публикуване на коментар