вторник, 21 февруари 2017 г.

БСП имали нови лица в листите, но Борисов ги знаел... от 25 г. ги знаел

Макар и с уговорката, че не е гадател, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че служебният кабинет ще остане за по-дълго от два месеца на власт, защото при настоящата политическа ситуация много трудно ще се формира кабинет след изборите на 26 март.


"Не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация, от това, което виждам и чувам е, че много трудно след изборите може да се седне на една маса да постигне дори и това крепко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ. С ПФ можем да седнем на масата, защото имаме и добри практики. Днес им благодарих в една от темите. След изборите – да видим кой как ще се представи", коментира той.

Според него в другите партии има раздори, което допълнително усложнявало нещата. Лидерът на ГЕРБ разкритикува и представянето като нови лица на изявени и добре познати обществените в червените листи.

"Всъщност аз ги знам от 25 години. Те ни четяха в школата в Симеоново. Като бях в пожарната Тома Томов ни водеше политинформацията и ни обясняваше колко е хубав комунизмът", отсече Борисов.

За ревизията, която направи служебното правителство на кабинета "Борисов 2", лидерът на ГЕРБ коментира, че според него Огнян Герджиков се е постарал максимално бързо в рамките на възможностите, които има да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази посока са неверни.

"Просто нямаше как да им обслужи интереса. Не го направи. Това, което се изнася като информация е, че за много от нещата и ние сме спирали поръчки или сме сезирали. Така че мисля и тази тема е много шум за нищо", допълни бившият премиер.

Той разкритикува остро и изказанията на соцлидерката Корнелия Нинова за ГЕРБ.

"Вчера Нинова казала, че успяла да удари темелите на ГЕРБ - строителството и еврофондовете. Те не са на ГЕРБ, а на хората. Аз казах дайте да видим къде са темелите на БСП, за да ги ударим там. Те обаче нямат едно направено нещо. Кой темел да атакуваме? Какво да им атакуваш? Атакува се високото, плодното дърво. Кметове нямат. Те дори не знаят какво са подписвали в НАТО. Помня, когато държаха камерите си пред МС и парламента да ни питат за флотилията, за предното разполагане. Има една приказка – не си пожелавай жената на ближния, да не стане твоя", коментира Бойко Борисов.


0 коментара:

Публикуване на коментар