понеделник, 18 август 2014 г.

Христо Ковачки влезе в коалиция с Николай Бареков за парламентарния вот
Коалиция от партии "България без цензура" внесе документи в Централната избирателна комисия за регистрация за участие на предстоящите предсрочни парламентарни избори. На снимката от дясно на ляво - Светлин Танчев, Николай Бареков, Кънчо Филипов
Фотограф: Юлия Лазарова
Коалицията "България без цензура" около формацията на бившия телевизионен водещ Николай Бареков внесе 7777 подписа за регистрация в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, пише dnevnik.bg.

"Седмицата е моето щастливо числото от времето, когато ТВ7 беше добра телевизия и аз й бях шеф. Идваме тук, за да обявим нашия много голям съюз. Благодаря на социолозите, че ми дадоха голям процент миналата седмица", заяви пред журналисти Бареков, цитиран от агенция "Фокус".

Към коалицията "България без цензура", в която влизат Земеделския народен съюз на Румен Йончев, Движение "Гергьовден" с председател Драгомир Стефанов, се присъединил и председателят на партията около Христо Ковачки ЛИДЕР Кънчо Филипов, съобщи Бареков. Кънчо Филипов е лидер, който се присъедини към нас преди около един час. Очаквайте много гласове за нас за тези избори и много позитивна кампания", добави той.

"Реал Мадрид продаде неможещия Пепе и купи Роналдо" - коментира Бареков разширяването на коалицията след напускането на ВМРО. Той посочи, че допирните точки с ЛИДЕР са за откриване на нови реални работни места, а не само раздуване на администрацията, както направили ГЕРБ и БСП. Неслучайно в управленската програма на ББЦ акцент са енергетиката, туризма и земеделието.

С новите коалиционни партньори партията ще работи за привличане на инвестиции в енергетиката и в добива на горива. Реално тя вече започна битка за защита правата на миньорите с внесения си в НС законопроект за ранното пенсиониране на подземните работници, каза още Бареков, цитиран от партийния си пресцентър.

По-рано днес в прессъобщение Бареков призова НДСВ да се влее в "България без цензура", след като вчера от НДСВ съобщиха, че отказват да правят блок с ББЦ.

"Подкрепям Соломон Паси в призива му за закриване на НДСВ. За да остане тази партия прозападна, проевропейска и прагматична предлагам на предстоящия конгрес на "България без цензура" на 30 август във Варна НДСВ да обяви вливането си в големия центристки патриотичен блок, воден от ББЦ", пише Бареков.

"Така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия", продължава съобщението. Бареков се надява, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активисти на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този достоен ход.


0 коментара:

Публикуване на коментар