вторник, 14 май 2013 г.

Градовете с най-много протести избраха ГЕРБ

Градовете с най-много протести избраха ГЕРБ
"Всички са маскари! Ама ги избрахме да ни управляват!", коментира "Сега". Бойко Борисов загуби категорично предизборната кампания, но спечели вота.


В същото време Борисов и Цветан Цветанов успешно затръшнаха всички врати пред евентуални съюзници. Което е аматьорска тактическа грешка. Най-големите победи на ГЕРБ на 12 май бяха точно там, където през февруари и март имаше най-мащабни протести срещу управлението на тази партия - Варна, Благоевград, София, пише dnes.bg.

Т.е. градовете, дето го свалиха, го направиха победител. Или "зимната революция" е била пренатоварено с очаквания събитие, или хората просто не харесват подхода или исканията на протестиращите.

БСП загуби, но може би ще управлява. Старата партия вероятно ще направи анти-ГЕРБ коалиция. И "Атака" ще се включи, а ако не иска - ще й окрадат депутати. Ако БСП и ДПС не вземат оттам, ще вземат от ГЕРБ.

По-безпринципно нещо едва ли може да се сътвори. Ако БСП успее да намери необходимата парламентарна подкрепа за съставяне на правителство, на Бойко Борисов ще му трябва допинг, за да намери сили да задържи предстоящия разпад на ГЕРБ.


0 коментара:

Публикуване на коментар