петък, 5 април 2013 г.

Скрита камера хванала хора от „Орлов мост” как се учат как да привлекат гласове

Скрита камера хванала хора от „Орлов мост” как се учат как да привлекат гласове
Подготовка за манипулации на вота през май показват кадри от скрита камера. Видеоматериалът е заснет в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров в Етрополе. Там представители на протестиращите се обучават в това как да си осигурят повече гласове на изборите, съобщи Нова телевизия.


„Нашата задача е да си видим целевите групи и всеки да се раздели по неговата целева група и да ходи да си намери нужните хора”, казва ръководещият семинара, който се провел на 2 април.

Участник, пожелал да скрие самоличността си, пък разказва пред камерата на телевизията, че „под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ”, въпреки че се представят за опозиция под името „Орлов мост”.

Водещият на семинара обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 000 застъпници.

„Вярно, че времето е кратко, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат – повярвайте ми! Няма човек, който да не може да закара 10 човека да гласуват - дали ще ги черпи, дали ще ги пои, дали други работи”, нарежда водещият.

30 000 застъпници е почти двойно повече от позволените от закона. След промените в Изборния кодекс, всяка партия може да има по един застъпник в секция. Така, с разрешените резерви, общият брой за страната е около 16 000.

„Всеки от нас ще има ресурс, с който да черпи гласоподавателите, ще разполага и с достатъчно гориво да обикаля района, за да може да подсигури повече гласове”, пояснява участникът, пожелал анонимност.

Самият Емил Димитров камерата уловила в почивката на обучението в компанията на хората от семинара. Другото познато лице е неформалният лидер на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето.

На провело се по-късно събиране за "наздраве" се появява още едно лице - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

В деня на обучението по изборни манипулации Емил Димитров все още е член на ГЕРБ. Ден по-късно той е отлъчен от партията, защото като депутат, е действал в конфликт на интереси.


0 коментара:

Публикуване на коментар