събота, 11 май 2013 г.

Те са били в складове на "Мултпринт", собственикът отрича

Те са били в складове на "Мултпринт", собственикът отрича
В печатница "Мултипринт" - Костинброд са открити 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини. Те са били извън количествата, по договора с Министерски съвет за отпечатване на бюлетини, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата, пише dnes.bg.


След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС), Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по служба - чл. 282 от НК, и за купуване на гласове по чл. 169г от НК.

На 10 май 2013 г., късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница „Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели. В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12 май 2013 г. До 8 май 2013 г. „Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10 май 2013 г. бюлетини са извън тези количества.

Разследването по досъдебното производство продължава. По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12 май 2013 г., прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.

Собственикът на печатница „Мултипринт” в Костинброд Йордан Бончев опроверга напълно информацията, че от печатницата са били иззети фалшиви бюлетини. Това е несериозно, каза пред Агенция "Фокус" Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ Костинброд. Имало е проверка в печатницата вчера, но не е констатирано нищо нередно, обясни той. При проверката се е проверявало количеството отпечатани бюлетини, как са предадени, с какви протоколи и технологичния брак. Нямаме никакви притеснения по тази тема. Ако е имало такива неща, аз ще съм първият, който би бил задържан, както казват по една телевизия, но това не е така. Казали са, че съм задържан, но аз в момента съм в едно заведение, дори мога да ви пусна камерата по телефона, за да видите, че съм там и нямам никакви притеснения. Най-малкото, ако съм задържан, не бих имал телефон, допълни Бончев.

Печатницата "Мултипринт" отпечатвала бюлетините при три поредни избора.


0 коментара:

Публикуване на коментар