четвъртък, 2 май 2013 г.

Огнян Минчев: Програмното правителство е много лош вариант
"Програмното правителство е лош, дори много лош вариант", казва политологът Огнян Минчев в интервю за "24 часа". Този отговор се появи на неговата страница във "Фейсбук" с бележката, че "чевидно поради липса на достатъчно място от "24 часа" са решили да съкратят края на интервюто" с него.


Минчев уточнява, че краят на интервюто е особено важен за него, защото вартиантът "програмно правителство" се представя напоследък едва ли не като "спасителен", пише dnevnik.bg.

В цитирания от самия него отговор, който дава в интервюто, Минчев посочва, че на практика всяко правителство е програмно.

"Кабинет от експерти не означава нищо, защото тяхната политическа роля е да са политици. В този смисъл единствената разлика между партийно-политическо и програмно-експертно правителство е много по-ниската степен на отговорност за управлението, която носи такъв кабинет", смята Минчев. Това, според него, е предпоставка за много по-големи възможности за корупция, хаос, разграбване на вече достатъчно разграбената държава.


0 коментара:

Публикуване на коментар