неделя, 5 октомври 2014 г.

Реформаторският блок (РФ) ще направи коалиция единствено с ГЕРБ.
Реформаторският блок (РФ) ще направи коалиция единствено с ГЕРБ

Това стана ясно от думите на Петър Москов от Реформаторския блок навлизане в Националния дворец на културата (НДК). Още преди официалните резултати на ЦИК от изборния ден да бъдат факт в НДК вече влязоха някои от основните политически играчи: Петър Москов, Божидар Лукарски и Румен Петков.



Обичайно Москов призова коментари да се правят след като данните станат ясни, тъй като между 2 и 3 партии са на ръба да влязат в следващото Народното събрание, въпреки това реформаторът загатна, че в меморандума на РФ е записано, че единствената политическа сила, с която може да се влиза в коалиция е ГЕРБ.

Москов е щастлив от това, че РБ е удвоил резултата си от евроизборите и гордо обяви: „Имаме новина, че в следващия парламент ще има нещо ново и това е Реформаторският блок".

Тепърва ще обсъждаме резултатите, но аз съм привърженик да се изчакат официалните данни, заяви от своя страна пред БНТ Божидар Лукарски, лидер на СДС, която е част от Реформаторския блок.

За нас коалицията на следващото управление може да бъде във формат дясно-център, и не мисля, че трябва да се правят други еквилибристики, допълни синият лидер.

Той смята, че на пръв поглед 8 партии не предполагат стабилно управление, както и че прогнозира Реформаторите да увеличат резултата си след преброяването на гласовете от чужбина.

Трябва да се следят АБВ и Атака, препоръча още Лукарски.

Не казвам дали съм доволен, но го очаквах, работили сме за този резултат, обясни реформаторът. Той не коментира хипотетичен вариант, при който Реформаторският блок да влезе в управлението заедно с ГЕРБ, но и с още една партия, ако не бъде постигнато мнозинство между двете формации.

Важно за решението им по думите на Божидар Лукарски е коя ще бъде третата партия.


0 коментара:

Публикуване на коментар