неделя, 5 октомври 2014 г.

Европа да бойкотира изборите в България
Европа да бойкотира изборите в България, призова швейцарският политик г-жа Дорис Фиала, която ръководи делегацията на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), следяща за вота у нас.


Швейцарският в. "Тагес Айнцйгер" я цитира в свой материал, озаглавен "Системата в България е скандално непрозрачна". Дорис Фиала заяви, че Европа трябва да помисли за бойкот на изборите у нас, след като според нея са налице безброй нарушения. Тя смята, че е опасно да се легитимират резултатите от сегашните избори.

"Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите. Ние не трябва да позволим вотът да бъде използван за легитимиране на силно съмнителна система от гледна точка на закона и отчетността", смята депутатката. Тя окачестви политиците ни като "дискредитирани и замесени в корупционни практики". Швейцарката се обяви като цяло срещу начина, по който са организирани сегашните избори: "Изборите там (бел. ред. - в България) не позволяват да бъде изразена волята на избирателите...целият изборен процес е несвободен и несправедлив".

По думите й самият изборен ден може и да бъде свободен от пряко влияние или насилие, но подготовката за предизборната кампания е несправедлива и съмнителна от гледна точка на законите.


0 коментара:

Публикуване на коментар