неделя, 5 октомври 2014 г.

Скандали и наказания пред урните в изборния ден
Сериозни скандали се развихриха в разгара на изборния ден около урните в няколко горещи точки в страната.

Възрастен мъж вдигна скандал в Стара Загора след като се опита да измъкне бюлетина от секция.



Пенсионерът опитал да изнесе бюлетина, но бил спрян от органите на реда, пише actualno.com. След като влязъл в тъмната стаичка, гласоподавателят скъсал бюлетината-образец и излязъл. Той започнал да крещи на членовете на комисията, че си е забравил очилата и не може да гласува. Отнесъл със себе си, обаче, бюлетината, която му била дадена. Членовете на комисията потърсили съдействие от органите на реда да спрат гласоподавателя и да го накарат да върне бюлетината.

Пиян член на СИК в Стара Загора е бил отстранен от работа тази сутрин, по решение на колегите му в избирателната комисия, в която е бил разпределен. Във всички останали 482 секционни комисии в областта няма проблеми към момента, съобщи Таньо Брайков, председател на РИК Стара Загора.

За друг куриозен сигнал съобщават от РИК в областта , където гражданин е сигнализирал на телефон 112 за това, че бюлетините не се сгъват добре и издават вота на хората. Сигналът до Спешния телефон е бил препратен към РИК Стара Загора, съобщава "Дарик".

Мъж пък е нахлул в помещенията на РИК Перник със сълзотворен газ, съобщи zaPernik.com. Неизвестният мъж е влязъл в помещенията на РИК с флакон газ, където започнал да буйства. Органите на полицията незабавно са реагирали и са изкарали човека.

120 избиратели от Симеоновград и димитровградския квартал Марийно на практика бяха отстранени от вота.

Повечето от тях нямали възможност и време, за да отидат до урните на повече от 50 километра от настоящите им адреси.


0 коментара:

Публикуване на коментар