неделя, 5 октомври 2014 г.

Очевидно БСП претърпява тежка загуба, обяви Мерджанов
В централата на ГЕРБ от младежката формация на партията скандират "Победа" както и името на лидера си Бойко Борисов.

В щаба на БСП обаче симпатизанти и приповдигнати членове няма, но Атанас Мерджанов коментира първите прогнозни резултати от името на левицата.

По думите на Мерджанов това е вотът на гражданите и БСП го приема такъв, какъвто е. Очевидно БСП претърпява тежка загуба с лоши резултати, каквито червените не са очаквали. Но това е разбираемо след тежкото управление, смята Атанас Мерджанов и добавя, че категоричната победа не е отишла и при ГЕРБ.


Вотът се разпредели в по-малките партии, допълни социалистът. Това предполага сериозна нестабилност и са нужни усилия от всички партии, които ще влязат в НС, но обединението трябва да се търси от водещата партия ГЕРБ, заяви той.

Очевидно сме сбъркали в много неща - и по отношение състоянието на БСП, както и участието ни в управлението, за което бяхме наказани, но винаги така се случва, след като управляваме с ДПС, констатира още Атанас Мерджанов.

Илияна Йотова подчерта, че в БСП няма как да си затварят очите, вотът бил наказателен срещу социалистите. На въпрос възможна ли е голяма коалиция, Йотова отговори, че не бива нито един вариант да се изключва. Няма как да не разчетем националистическия вот, допълни тя.


0 коментара:

Публикуване на коментар