четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Борисов: Поемам отговорност за правителство ако спечелим над 110 депутатски места
ГЕРБ няма да се опитва да съставя коалиционно правителство, нито ще участва в такова, ако получи под 100 депутатски места в Народното събрание, каквато е прогнозата на социологическата агенция "Алфа рисърч" от вчера. Това съобщи пред Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ако имаме 110 -115 депутати, ще съм длъжен да търся изход за държавата, ако имаме под 100 - да заповядат, да направят правителство другите, ще ги подкрепям отстрани, каза той.

Борисов прогнозира, че вероятността да не се състави правителство и да последват нови избори е голяма, и призова за максимална активност избирателите.

"Рискът да няма правителство е много голям или да е някаква коалиция, с която за месец-два държавата ще потъне. Абсолютно вероятно е да има нови избори след тези", посочи лидерът на ГЕРБ. Допълни, че ако влязат повече малки партии, не си представя как ще се формира правителство от четворна коалиция на БСП, ДПС, България без цензура, а защо не и Реформаторския блок.

Той отново подчерта, че винаги е виждал в Реформаторския блок основен партньор и изрази огорчение, че неговите лидери, по думите му, "от месец и половин всеки ден се занимават с нас, не споменават Станишев, Орешарски. Лидер на могат са си изберат, пък поставят условия... Като ги гледам, освен ГЕРБ друг противник нямат".

Българите да знаят, че ако няма силни партии с голяма представителство, това извиване на ръце ще бъде приложено към нас или който е първи и ще се получи още по-пагубна коалиция, повтори Борисов.

През 2013 г. подадох оставка, защото не могат спекулативно да се задържат цените на тока, каза лидерът на ГЕРБ с уговорката, че в ден като днешния не иска да влиза в разпри. Подчерта, че основните договори за изкупуване на енергия по преференциални цени са сключвани от управлявалите преди ГЕРБ.

Престъпно бездействие проявява БНБ към КТБ и отговорните за това ще бъдат предадени на компетентните органи, ако ГЕРБ дойде на власт.


0 коментара:

Публикуване на коментар