вторник, 30 септември 2014 г.

трябва международно юридическо лице за финансово разузнаване да проведе разследване
За да се изясни ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), трябва международно юридическо лице за финансово разузнаване да проведе разследване. Това призова лидерът на ДПС Лютви Местан в Хасково вчера, съобщи БГНЕС.

Тези дни се запознах с анализи на наблюдатели на политическия процес, които според мен съвършено справедливо отправиха упрек към основните участници в политическата надпревара за 43-ото НС, че нямат конкретни и ясни позиции по отношение на КТБ и че този въпрос дори отсъства от предизборните им платформи, каза лидерът на ДПС. С тази пресконференция аз изразявам уважение към тази критика и ще ви запозная с позицията на ДПС, добави Лютви Местан.


Той подчерта, че с КТБ е свързан значителен публичен интерес и е дълг на всички партии да имат ясна позиция по темата. "Нашата е в няколко пункта. Първо, необходимо е да се узнае цялата, повтарям, цялата истина за КТБ. Особено когато става въпрос за съмнения за обвързаност на политици и политически интереси с тази банка. ДПС е най-заинтересованата партия от разкриването на пълната истина за евентуални политически връзки и зависимости с КТБ", каза Местан.

Лидерът на ДПС отбеляза, че това не е въпрос само на "гола словесна претенция". "Припомням, че ДПС в разгара на скандала за КТБ, към края на мандата на 42-рото НС, внесе законопроект в 4 точки, чрез който ние поискахме разкриването на банковата тайна на всички публични фигури в българската политика и управлението на страната. Важна уговорка - и настоящи, и от целия преход – от 1990 година насам. Става въпрос да се разкрие банковата тайна на всички публични фигури вложители и кредитори, кредитополучатели в КТБ", подчерта Местан.


0 коментара:

Публикуване на коментар