вторник, 23 септември 2014 г.

Нова коалиция между БСП и ДПС невъзможна, написа Станишев
Бившият лидер на социалистите и премиер Сергей Станишев
БСП има ясна позиция, че този път не бива да прави коалиция с ДПС, написа днес във "Фейсбук" бившият лидер на социалистите и премиер Сергей Станишев.

"Не по-малко категорична е позицията ни и за това, че ако се прави коалиция с когото и да било, трябва да има ясно разписани споразумения, гарантиращи реализацията на нашите политики", посочи още Станишев, който в миналия мандат лансира програмното правителство на Пламен Орешарски и беше против коалиционно споразумение, защото за хората коалицията била "8:5:3", пише dnevnik.bg.

В понеделник в Плевен Станишев посочи, че вече два пъти БСП управлява заедно с ДПС, като по думите му е платила висока политическа цена за това. А правителството на Орешарски не можа да продължи именно защото нашите партньори отказаха точно и ясно разпределение на правата на всеки, каза още той.

По думите му тази предизборна кампания е доста необичайна – хората са изморени и обезверени от тези 25 години, в които пробваха какво ли не, и затова е важно БСП ясно да заявява своите три водещи каузи - да не се допуснат отново репресиите, газенето и рекетирането на малкия и средния бизнес от времето на ГЕРБ, развитие на икономиката и разкриване на нови работни места и справедливостта.


0 коментара:

Публикуване на коментар