понеделник, 29 септември 2014 г.

Гласовете на работниците във фирми за чистота най-купувани
Гласовете на чистачите са най-желани за купуване от политическите партии.

С такива данни разполага Главна дирекция „Криминална полиция" към Министерство на вътрешните работи (МВР), които са насочили погледа си към нарушения на изборните права на българите и са отворени за сигнали за такива.

„При корпоративния вот има неправомерна дейност от страна на партиите, която е концентрирана във фирмите за чистота. Очевидно гражданите, които работят в тези фирми, са най-политически неукрепени и заради това партиите насочват желанието си за купуване на вот към тях", разказа на днешното заседание на Изборния борд към Министерски съвет зам.-директорът на „Криминална полиция" Георги Арабаджиев.

По отношение на преференциалния вот Арабаджиев похвали партиите, че са успели да обуздаят своите кандидат-депутати и до момента няма нищо притеснително.

„Свободният паричен ресурс на тези избори е много по-ограничен от други избори", разкри още зам.-директорът на „Криминална полиция".

Той разказа и друг интересен случай, а именно фактът, че най-добрите помощници на МВР в момента са застъпници от предишни избори.

„Те знаят механизма за купуване на гласове и са много ценни наши помощници в момента", отбеляза Арабаджиев и призна, че в някои особени квартали на големи градове в страната се налага полицията да охранява тези застъпници, тъй като има заплаха за здравето им.

По време на днешното последно заседание на Гражданския борд за прозрачни и честни избори към служебното правителство на проф. Георги Близнашки стана ясно още, че прокуратурата ще направи сериозен анализ на изборните нарушенияедва след приключване окончателно на изборите.


0 коментара:

Публикуване на коментар