четвъртък, 25 април 2013 г.

Цветанов отказва да коментира твърденията на Найденов, поставя закона над всичко
Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че няма да коментира обвиненията на бившия си колега в правителството Мирослав Найденов, упрекна го, че личните му нападки са в духа на предизборната кампания на някои партии и се извини на полицаите за това, което им причиняват политиците, пише dnevnik.bg.


По-рано днес Найденов заяви в телевизионно интервю, че като вътрешен министър и вицепремиер Цветанов е използвал МВР, за да следи и подслушва незаконно президента и членовете на Министерския съвет.

В Златоград, където е за предизборни мероприятия на ГЕРБ, Цветанов каза пред "Фокус": "Докато бях министър винаги съм се ръководил само от върховенството на закона".

Според него темата с подслушванията е преекспониране на предизборната кампания. "Това е част от кампанията на БСП. След посещението ми вчера в Кърджали и радушният начин, по който бях посрещнат в цялата област, вече са доста поизнервени и от ДПС", каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че от 2006 г., когато е започнало изграждането на партията, е съгласувал всяко свое действие с лидера Бойко Борисов.

Цветанов изказа подозрението, че моментът за изявленията на Найденов не е подбран случайно. Според него, макар и лични, те са в духа на кампанията, която водят някои политически партии.

Бившият шеф на МВР подчерта, че предишното управление е положило усилия да укрепи ведомството, да върне доверието на евроатлантическите структури към него и да се пребори с организираната престъпност.

"Искам всички да са равни пред закона. Искам да се извиня на достойните служители на МВР, за това, което им причиняват в момента политиците, говорейки по тази тема, спекулирайки, дискредитирайки някои служители", каза Цветанов.


0 коментара:

Публикуване на коментар