петък, 19 април 2013 г.

Хората бягат, няма икономика, изреди Станишев

Хората бягат, няма икономика, изреди Станишев
В последните 4 години управлението на Борисов превърна Северозападна България в остров на мизерията, каза лидерът на БСП Сергей Станишев в Лом.

„Хората бягат, няма икономика, няма поминък. ГЕРБ хвърлиха всички пари в показни проекти, в няколко големи града и задълбочиха големите диспропорции между регионите, пише dnes.bg. Най-пострадала от това е Северозападна България”, каза Станишев. Той изтъкна възмущението си от факта, че правителството на Борисов в Брюксел изобщо не се опита да отстои допълнителни средства за региона.

Лидерът на БСП напомни, че други държави получиха допълнителни европейски средства за по-изостаналите си региони, докато сумата за България е нула. Соцлидерът напомни и за оповестените днес данни, според които България е на предпоследно място по усвояване на евросредства.

„Искаме да върнем Северозападна България в България, хората да чувстват, че имат еднакви възможности за работа, за доходи, за здравеопазване и социални грижи”, каза председателят на БСП.

Искаме нова политика в подкрепа на майчинството. ГЕРБ замразиха парите за отглеждане на дете и сега трябва да наваксаме. Помощите за деца трябва да се вдигнат на 50 лв. месечно час по- скоро, допълни той.


0 коментара:

Публикуване на коментар