неделя, 28 април 2013 г.

Кунева: Има престъпление против правосъдието!
“Има престъпление против правосъдието”, коментира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи, пише dnes.bg.


В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Запасите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

Скандалът със СРС-тата започна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та в СДОТО. Обвинението потвърди две трети от сигнала и образува четири досъдебни производства.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева.

Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.


1 коментар:

  1. Kak ne ya e sram Prumovata snaha izobsto da izliza na politi4eska szena!? Sled kato pri pregovorite za vlizane v Eu predade interesite na Bulgaria po absolutno vsi4ki pregovorni glavi sega zastava na4elo na nai oligarhi4nata formaziya v politikata! Gorko ni ako bai Ganio ya vkara v parlamenta!!!

    ОтговорИзтриване