петък, 12 април 2013 г.

Пенсионерите изядоха фискалния резерв, твърди бившият премиер

Борисов обвини пенсионерите за краха си
Лидерът на БСП Сергей Станишев беше кукла на конци при Ахмед Доган, сега иска да е кукловод, а Пламен Орешарски да му е кукла. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на партията за предстоящите на 12 май парламентарни избори, което се проведе в Античния театър в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града.


Борисов припомни думите на Станишев, че е по-подготвен за премиер. „Щом е подготвен, защо предлага Орешарски?“, пита той. Според него Станишев си харесал Орешарски за премиер, защото смятал по-бързо. „Важна е волята и накъде да насочиш сметките“, подчерта обаче Борисов.

По думите му БСП не се готвят да управляват. „Тях ги е страх“, отсече той. „Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава“, добави председателят на ГЕРБ.

„Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години”, подчерта той. Българските пенсионери изядоха фискалния резерв, категоричен е Борисов.

Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри, убеден е бившият премиер. “Целта е колкото може по-малка да е нашата победа. Тогава какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с Атака. Ако се случи и едно от нещата, които Атака предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел”, смята той.

Но ако не се направи правителство, ни очакват нови избори и тежко време за държавата, категоричен е Борисов. „Трябва да имаме убедителна победа, за да може да се каже, че 100 000 са протестирали по улиците и сме паднали от власт, но ако 1,5 млн. гласуват за нас, ще имаме моралното оправдание да направим правителство“, мечтае той.

БСП също няма да направят правителство, убеден е председателят на ГЕРБ. „Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство. Атака не може да ги подкрепя“, посочи той.

„А и в тази криза те нито едно обещание не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени“, изтъкна Борисов.

Той призна, че е можел да направи по-рано някои министерски рокади. „Това е лично моя грешка. Но в България не вярвам някой да се е изучил за премиер, кмет“, оправда се председателят на ГЕРБ.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пък призова да се гласува с разум, за да има ново правителство с премиер Бойко Борисов.


0 коментара:

Публикуване на коментар