събота, 13 април 2013 г.

Подигравателно за ГЕРБ стартира предизборната си кампания БСП

ГЕРБ ни разсипа, да ги изметем, призова Станишев
Пред насъбралото се хилядно множество в столичния Южен парк се разхождат кукли в естествен ръст на Бойко Борисов в облекло на затворник и Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Цецка Цачева, пише news.bg.


Куклите се провират между привържениците на социалистите, като искат от тях пари, като по този начин от БСП явно намекват за ограбените от народа пари по време на управлението на Борисов.

За начало на своята кампания Коалиция за България избра Южния парк, който вече е изцяло обграден с десетки автобуси на привърженици на БПС от цялата страна.

Преди официалната реч на соцлидера Сергей Станишев е организирано подгряващо шоу с народни танци, изпълнения на млади цигулари и акробати, както и гатанки с награди за най-малките.

На всички дошли се раздават букети от балони с цветовете на българското знаме и листовки с 11-те основни приоритета на БСП, ако станат мандатоносител.

Около сцената са разпънати 31 шатри, представящи многомандатните избирателни райони у нас.

На всички дошли се раздават букети от балони с цветовете на българското знаме и листовки с 11-те основни приоритета на БСП, ако станат мандатоносител.
Лидерът на БСП пристигна в Южния парк точно в 12.10ч. с букет червени лалета.
Той се качи на сцената заедно с водачите на листите под звуците на своеобразния химн на социалистите „Една българска роза".

Още с първите си думи към избирателите Станишев захапа бившите управляващи.

„За 3 години и половина ГЕРБ ни разсипа, прегази конституцията и ни доведе до дъното на отчаянието", обяви той, като припомни самозапалванията на хора в последните месеци.

Станишев подчерта, че левицата не прави пищни празненства в големи спортни зали, в които да прикрива немощ на разума и на волята.

„Символ на управлението на Борисов няма да са магистралите, а хората-факли", категоричен бе червеният лидер.

Той обеща на своите привърженици промяна и силна политическа воля. Станишев подчерта, че единствената цел на левицата е да върне България на хората, а не да печели власт и министерски постове.

В тази връзка той не пропусна да се възмути за пореден път от цинизма на ГЕРБ, като припомни, че на откриването на предизборната кампания на бившите управляващи в Пловдив Борисов обвини пенсионерите в това, че са „опоскали фискалния резерв".
Веднага последваха бурни освиркания от страна на хилядите привърженици на БСП, повечето от които бяха пенсионери.

Станишев обяви, че пред България има само две алтернативи - едната е на хаос и падение, а другата е БСП. В тази връзка той представи кандидата на левицата за премиер Пламен Орешарски като „безусловно компетентен и с управленска визия, олицетворяващ почтеност, социална грижа, икономически растеж и финансова стабилност".

Посоченият за премиер от редиците на БСП веднага взе думата и обясни, че е приел предложението на своя лидер, за да замени отчаянието с надежда. Той пожела на всички на 12 май в 9 вечерта да бъдат по-усмихнати от сега, защото ще бъдат победители заедно с БСП.

Тук бурните викове на тълпата „Победа" и „БСП" заглушиха Орешарски и не стихнаха поне няколко минути.

За финал на своята реч Станишев обеща кампания, открита към хората и постави задача на всички водачи на листи да се срещнат лично с поне по 3 000 българи, с които да дискутират управленската визия.

„Да изметем ГЕРБ от властта веднъж за винаги и на лицата на хората да се появят усмивки, а в очите им да светне надежда", пожела си лидерът на левицата преди да слезе от сцената, обграден веднага от тълпата, подаряваща му десетки червени рози.


0 коментара:

Публикуване на коментар